Amerika'da ki tilapialarin ciftliklerde yetistigini ve bu ciftliklerde her turlu yemle beslenebilir oldugunu ogrendikten sonra icinde de yuksek oranda civa bulundurmasi sebebiyle de artik icime sinmediginden bu baligi evime sokmuyorum ama hali hazirda hazirlanmis bir tarifim var bloga eklesem mi eklemesem mi diye gunlerce dusundum,hani olurda illede tilapia yemek istiyorum derseniz boyle guzel bir tarifi sizlerle paylasmak istedim. Deneyip denememek size kalmis :)
Ismi pharmesan crusted olsa da helal pharmesan peyniri bulamadigim icin cheddar cheese ile yaptim, Red lobster'a gidipte menuden pharmesan crusted tilapiayi secip favorileri arasina ekleyenler bu tatin guzelligini zaten biliyorlardir daha detayli anlatmaya gerek duymuyorum :)piyasada helal pharmesan bulamayinca bu tata olan ozlemini evde cheddar cheese ile yaparak gideriyordum.
Bu kadar aciklamadan sonra gelelim lezzetli baligimizin tarifini sizlerle paylasmaya, ,evde nasil yapilabilirin arastirmasi icerisine girince sagdan soldan yararlandigim ama suanda hatirlamadigim cesitli sitelerden derleme yaparak kendi damak tadima en uygun tarifi bulup sizlerle paylasmak istedim, sagdan soldan derleme yapmamin sebebi tek bir tarife koru korune bagli kalamamamdan kaynaklidir efendim :)
Malzemeler
- 50 gr tereyagi
- 1 paket krem peynir (Philelphia cream cheese kullandim)
- 1 bardak (200 ml) heavy whipping cream (Cig krema veya sut kremasi)
- 1 tane rendelenmis sarimsak
- 1,5 su bardagi(300 ml) rendelenmis pharmesan peyniri (Ben cheddar cheese kullandim)
- Bir tatli kasigi tuz
Tereyagini sos tavasinda eritip icine krem peynir ilave edin,
Tilapialarimizi hazirlarken oncesinde guzelce yikayip havlu pecete ile kurulayip fazla suyu varsa suzdurmus oluyoruz. Hazirlamis oldugumuz sosu onlu arkali baliklarimizin uzerine firca yardimiyla suruyoruz.
No comments:
Post a Comment